• ανακαλύψτε το νέο τρόπο μετακινησης στην πόλη
  • Ανακαλύψτε το νέο τρόπο μετακίνησης στην πόλη.

Αναστολή της λειτουργίας του Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων

Ιούνιος 10, 2016

Βασική προτεραιότητα του Δήμου μας αποτελεί η βιώσιμη ανάπτυξη και ειδικότερα στο θέμα της ήπιας και εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στην πόλη που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και αποσυμφορεί κυκλοφοριακά την πόλη. Μάλιστα, το ποδήλατο αποτελεί το μοναδικό μέσο μετακίνησης που δεν καταναλώνει κανενός είδους ενέργεια, μειώνει τους αστικούς ρύπους αλλά και βελτιώνει την υγεία και προσφέρει ευεξία.

Για τους παραπάνω λόγους ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου μέσω του Πράσινου Ταμείου και του προγράμματος Αστικής Αναζωογόνησης εξασφάλισε τη λειτουργία από το φθινόπωρο του 2013 του Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων με 60 ποδήλατα σε 5 διαφορετικά σημεία– σταθμούς στα πλέον κεντρικά σημεία του Δήμου μας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας.

Παρά το γεγονός ότι στα τρία χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος περίπου 450 εγγεγραμμένοι χρήστες εμπιστεύθηκαν και αξιοποίησαν τα Κοινόχρηστα Ποδήλατα, οι συχνές φθορές και οι επανειλημμένοι βανδαλισμοί από παραβατικές ομάδες καθιστούν το κόστος συντήρησης υψηλό για τη συνέχιση του Προγράμματος. Συνέπεια των προηγουμένων αποτελεί η απόφαση για την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Προγράμματος από την 1η Ιουλίου.

Ο Δήμος μας θα διαμορφώσει όλες εκείνες τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το συντομότερο δυνατόν, το Πρόγραμμα των Κοινοχρήστων Ποδηλάτων να ενεργοποιηθεί εκ νέου με αυστηρά μέτρα προστασίας που θα αποθαρρύνουν όσους επιλέγουν να καταστρέφουν και να απαξιώνουν τη δημόσια περιουσία.

Η βιώσιμη μετακίνηση με το ποδήλατο αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα καθώς προσδίδει τον τόνο της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα του πολίτη.

Νέα ετήσια συνδρομή με 1 ευρώ!

 

Ήρθε η νέα ετήσια συνδρομή με κόστος μόνο 1 ευρώ! Τώρα μπορείτε με μόλις 1 ευρώ για ένα χρόνο να κάνετε όσες διαδρομές μέγιστης διάρκειας δύο ωρών θέλετε!

Ενημερώνουμε όσους φίλους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Cyclopolis Μοσχάτου ότι πλέον μπορούν να εγγραφούν και απευθείας από το κιόσκι. Πατήστε στην οθόνη το κουμπί "Εγγραφή τώρα!" και ακολουθήστε τις σχετικές οδηγίες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία τραπεζική κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική), το κινητό σας και ένα email. Σε 1' θα έχετε πάρει το ποδήλατο και... καλές βόλτες!

Οδηγίες Χρήσης

δες βήμα-βήμα όλες τις οδηγίες για να απολαύσεις μια βόλτα με ποδήλατο